Tрећи рангирни турнир 18.11.2017. Београд

Tрећи рангирни турнир 18.11.2017. Београд

СРПСКИ СНУКЕР: СТОИЛКОВИЋ БОЉИ ОД НИШКИЋА ЗА ДРУГИ ТРОФЕЈ У СЕЗОНИ

Марко Стоилковић освојио је трећи рангирни турнир у сезони 2017/18 ВИВА ТРАВЕЛ СНУКЕР ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ који је претходног викенда одржан у просторијама београдског снукер клуба “Мистер С”. Четвороструки узастопни српски шампион у финалу је савладао Владана Нишкића и реванширао му се      за пораз у финалу првог прошлосезонског турнира шампионата који организује Снукер савез Србије.
Срспки број један био је убедљив на турниру не изгубивши ниједан фрејм све до финала. Максималним резултатом победио је Леа Вига, Сретена Васића, Зорана Ћакића и у полуфиналу, Марка Грбовића. Четврти на националној ранг листи, Владан Нишкић, имао је тежи пут до меча за титулу. Четвртфинални  меч против бечејца, Игора Стефановића(8) И крагујевчанина, Саше Стојановића(2) решио је у своју корист тек у петом одлучујућем фрејму и оба меча добио    са 3:2.              У финалном окршају у коме је дебитовао судија Александар Радојевић, Нишкић је повео са 1:0 и најавио потенцијално изненађење. Међутим, Стоилковић је одговорио силовито и добио следеће три партије. Најбољи ветеран Србије (40+) добио је пети фрејм а Стоилковић шести и тако тријумфовао резултатом 4:2 стигавши до друге титуле ове сезоне после три одиграна турнира.
На турниру је учествовало 35 играча а запажен успех остварио је деветнаестогодишњак, Андреј Јемцов, који је стигао до свог првог четрвтфинала изненадивши у другом колу Младена Петковића(9) да би га међу најбољих осам зауставио Марко Грбовић(3), освајач првог турнира у сезони 2017/18. До првог тријумфа стигла је и Јелена Грујичић која је изненадила Ђорђа Гајића у претколу а затим и Владимира Новаковића у првој рунди.
На новој ранг листи ССС има неколико промена међу најбољих 16. На врху су И даље Стоилковић, Стојановић, Грбовић и Нишкић а Зоран Ћакић поново је      на петој позицији јер је престигао Стефана Ћалића који није учествовао на овом турниру. Игор Стефановић збацио је Младена Петковића са осмог места на девето а пласманом у осмину финала, Сретен Васић и Владимир Љубичић по први пут су ушли у топ16 што потенцијално може да им обезбеди деби на завршном турниру сезоне “мастерсу” где учествује само најбољих 16 играча Србије.
Крајем октобра у снукер клубу “Максимум” одржан је други овосезонски турнир ветеранског првенства Србије (40+). Реприза финала првог турнира је имала    и истоветан резултат, Владан Нишкић-лео Виг 2:1. За разлику од претходног меча мала нијанса одлучила је победника јер се трећи фрејм завршио убацивањем последње, црне кугле. У полуфинале су се пласирали још и Јован Кољеншић и Дамир Цероња који су поделили треће место.
Трећи турнир за ветеране на програму је 26. новембра док се четврти рангирни турнир у конкуренцији сениора и последњи у овој години игра 16. и 17. децембра.