Тодоровић првак државе

Тодоровић првак државе

У просторијама Снукер савеза Србије одигран је 27.-28.06.2020. године завршни Топ 8 турнир, на коме се осморица најбоље пласираних такмичара националне ранг листе такмичило за титулу првака државе. Јован Тодоровић је четврти ( и најмлађи ) играч који је успео да освоји најпрестижнију титулу у српском снукеру, а пре њега је то пошло за руком Марку Стоилковићу ( 4 ), Саши Стојановићу ( 3 ) и Стефану Ћалићу ( 1 ) на укупно девет одиграних националних првенстава. У финалу које је судио наш интернационални судија
Владан Ћирић, Тодоровић је савладао Марка Стоилковића резултатом 6:2.
Да је реч о најдоминантнијем такмичару у последње две сезоне, најбоље сведоче резултати које је постигао за столом. Тодоровић је јуниорски првак државе, првопласирани на националној ранг листи у категорији сениора, а од недавно и првак државе у сениорској категорији. У јануару 2020. године постигао је велики успех ( заузео је 5. – 8. место) на светском првенству за јуниоре које је одиграно на Малти и може се рећи да је тај резултат био најава за завршницу сезоне у његову корист. Тодоровићу, који је у одличној форми и сигуран за столом, смеши се интернационална каријера, а прво велико међународно такмичење где ће бранити овај значајан резултат је светско првенство у Аустралији (Аделејд) заказано за јануар 2021. године.
Најквалитетнија играчка сезона од када се снукер игра организовано је за нама. О порасту квалитета игре најбоље сведоче брејкови које смо имали прилику да видимо у току првенства. Највећи брејк у сезони и други сенчури ( 100 поена) на државном првенству направио је Марко Стоилковић. Први је направио Саша Стојановић( 106 поена ) у сезони 2018/2019.
Тодоровић је у току сезоне направио 56 брејкова, међу којима су највиши 97, 94 и 91 поена.
Затим следи брејк Василија Пешића од 95 поена, који је овај талентовани јуниор нанизао на шестом рангирном турниру.

Лепа занимљивост за љубитеље снукер спорта је учешће најмлађег јуниора Тадије Матијашевића ( 9 година ) на националном првенству, који је на свом такмичарском дебију стигао до четвртине финала.
Успеси јуниора су све евидентнији и најављују динамичне и квалитетне такмичарске сезоне пред нама, што је најбољи показатељ развоја снукер спорта у Србији.
Снукер савез Србије честита свим такмичарима који су играли првенство на освојеним резултатима.