Тодоровић на корак до титуле

Тодоровић на корак до титуле

Национално првенство у снукеру настављено је протеклог викенда, када је у просторијама Снукер савеза Србије и снукер клуба „Мистер С“ одигран седми рангирни турнир 2019/2020 такмичарске сезоне.

28 такмичара упустило се у борбу за бодове на националној ранг листи, из које је млади Тодоровић изашао као победник савладавши Марка Стоилковића у финалу резултатом 5:3. На путу до пехара, Тодоровић је савладао Димитрија Стефановића, Владана Нишкића и Стефана Ћалића и направио највећи брејк на турниру ( 94 поена) , док је Стоилковић у четвртфиналу савладао Александра Ранића и у полуфиналу Марка Грбовића. Тодоровићу, који је две године узастопно првопласирани на националној ранг листи, ово је пети освојени турнир у текућој сезони. Након великог успеха који је овај млади таленат остварио на светском јуниорском првенству на Малти, Тодоровићу остаје још да освоји титулу у сениорској категорији. Иако је и у прошлој сезони био доминантан за столом, пехар и титула првака државе су му измакли у последњој секунди и завршили у рукама Стефана Ћалића, који је изузетно непредвидљив противник и коме не недостају вештина и тактика за столом.

Због ситуације са корона вирусом, а са циљем да се такмичарска сезона игра и заврши, у потрази за најцелисходнијим решењем, такмичарски одбор Снукер савеза Србије донео је одлуку да укине осми рангирни турнир, што практично значи да након седмог турнира и расподеле освојених бодова имамо листу учесника на завршном Топ 8 турниру, који је заказан за 27.-28.06.2020. године.

За титулу првака државе такмичиће се :

  1. Јован Тодоровић ( 13280)
  2. Марко Стоилковић (12240)
  3. Саша Стојановић ( 11560)
  4. Марко Грбовић ( 8600)
  5. Лео Виг ( 7120)
  6. Василије Пешић ( 6920)
  7. Владан Нишкић ( 6680)
  8. Зоран Ћакић ( 6680)

За љубитеље снукера који прате национално такмичење, важна новина је емисија „Свет снукера“, која се емитује на Тв Арена Спорт. Термин емитовања и линк емисије биће поставњени на сајту Снукер савеза Србије.