Први „century“ икада на државном првенству

Први „century“ икада на државном првенству

Осмо државно првенство у организацији Снукер савеза Србије.
Други по реду рангирни турнир.
Први „century“ икада на државном првенству.
Саша Стојановић.
Идемо редом…
Викенд за нама је окупио 30 сениора у Снукер савезу Србије, на адреси Устаничка бр. 194.
О самом току турнира можемо рећи да се одвијао очекивано, без неких већих изненађења. Мечеви четвртине финала су формирали следеће парове : Стојановић-Љубичић (3-0) , Ћалић – Тодоровић (2-3) , Грбовић-Нишкић (3-0) и Ћакић – Стоилковић( 0-3).
Оно по чему ће овај турнир заувек бити упамћен је прва „стотка“ тачније 106, први српски „сенчури“ , брејк од преко 100 поена у низу на државном првенству , који је неки играч снукера направио у Србији.
Саша Стојановић је у мечу четвртине финала , против Владимира Љубичића забележио овај, за српски снукер историјски резултат и свима нам измамио осмех на лице.
Након овог успеха , Стојановић је, једном речју био неуништив. Из полуфинала је испратио младог Јована Тодоровића (3-0) и финале заказао са Марком Грбовићем, који је претходно савладао Марка Стоилковића (3-1).
А онда је у финалу, рутински савлaдао Грбовића резултатом 4-1. Публика је уживала у квалитетном снукеру, који ови ривали приређују када год се састану. На крају дана, првак државе и први српски снукераш који је направио „сенчури“ на државном првенству је понео пехар са другог рангирног турнир. Браво Стојановићу!
Снукер савез честита свим играчима на оствареним резултатима.