Роџер Лејтон главни тренер националног тима

Роџер Лејтон главни тренер националног тима

Велика нам је част и задовољство да вам саопштимо да је Снукер савез Србије отпочео сарадњу са једним од најуспешнијих и најтрофејнијих тренера данашњице, Роџером Лејтоном.
Каријеру Роџера Лејтона је тешко сместити (описати) у пар редова. Био је професионални играч који је стигао до 88. места на светској ранг листи и штап укрстио са најбољим играчима данашњице. А онда је прешао на другу страну, тик иза светала рефлектора и постао тренер чији ученици држе у рукама златне пехаре са светског првенства.
Јако брзо се изборио за поштовање и кредибилитет у тренерским водама, чему су, пре свега допринели резултати.
Данас, већину свог времена проводи у Кини, где снукер доживљава невероватну експанзију. Претежно ради са јуниорима који претендују на прво место светског снукера.
Снукер савез Србије, који будућност снукер спорта види искњучиво кроз подизање нивоа квалитета игре, ангажовао је овог експерта да проведе 7 дана са нашим младим Јованом Тодоровићем, који полако али сигурно почиње својим ривалима да задаје нерешиве једначине за столом.
Оно што нисмо знали када смо уговарали сарадњу са Роџером је колико ће се њему допасти оно што је затекао у нашем Савезу.
Роџер је, кроз своју богату каријеру, имао прилику да сарађује са, слободно могу да кажем свим еминентним установама и савезима у свету снукера , на свим континентима, као играч и као тренер и зато комплимент који он упути заиста има тежину. Похвалио је приступ Снукер савеза овом спорту и што нам је посебно драго, био је одушевљен атмосфером коју је овде осетио.
Овај стручњак , који је препознао нашу визију и увидео неограничен простор за напредак, учинио нам је велику част, када је на нашу молбу да буде званични тренер нашег националног тима, одговорио потврдно и тиме пристао да са нама подели своје знање и искуство које је стицао кроз своју вишедецинијску каријеру .
Роџер Лејтон је главни тренер снукер репрезентације Србије.
Снукер савез Србије је неизмерно захвалан на указаној доброј вољи Г. Лејтона и прилици да наши играчи сарађују са човеком који је заиста постигао велике резултате у снукер спорту.