25.фебруар Свечано отворена “КУЋА СНУКЕРА”

25.фебруар Свечано отворена “КУЋА СНУКЕРА”

Седиште Снукер савеза Србије данас је свечано отворено у Устаничкој улици, а том догађају присустворали су министар омладине и спорта Вања Удовичић и председница градске општине Савски венац Ирена Вујовић.

Такође, у новим просторијама Протокол о сарадњи потписали су председник Снукер савеза Србије Владимир Колаковић и секретар Савеза спортова Савског венца Милош Мацура.

Министар Удовичић је рекао да је отварање седишта Снукер савеза Србије само једна у низу активности у циљу афирмације овог спорта и да очекује да ће једног дана Србија бити домаћин међународних такмичења у снукеру.

“Данас смо сведоци да снукер добија своју базу и да наши снукеристи имају најбоље услове за рад. Ово је само прва фаза опремања снукер центра, јер нас очекује проширивање капацитета. Циљ нам је да конкуришемо за међинародна такмичења у овом центру и да млади уче од најбољих. На нама је да са градом Београдом овај простор оплеменимо и најмлађима покажемо да је спорт начин образовања”, рекао је Удовичић у новим просторијама Снукер савеза Србије.

Председница градске општине Савски венац Ирена Вујовић захвалила је свима на доласку и изјавила да је циљ потписивања споразума са Снукер савезом Србије анимирање младих да се што више баве спортом.

“Ово је признање за општину Савски венац јер нам је циљ да што више анимирамо најмлађе да се баве спортом. База сваког спорта је на локалу”, рекла је Вујовић.

Председник Снукер савеза Србије Владимир Колаковић доделио је захвалнице Удовичићу и Вујовићевој приликом отварања седишта савеза и истакао да је овај свечани догађај само предуслов сваке будуће активности у циљу развоја снукера у Србији.