Пехар је припао младом Тодоровићу

Пехар је припао младом Тодоровићу

Српски снукер доживљава промене. У овом спорту више ништа није извесно, а једино очекивање које ће се сигурно остварити је све квалитетнија игра коју можете пратити уживо, у седишту Савеза ( Устаничка бр. 194) .
Одигран је трећи по реду рангирни турнир осмог државног првенства у организацији Снукер савеза Србије, на коме је учествовало 30 играча. Да изненађења не мањкају, у првом реду побринули су се првопласирани и трећепласирани на националној ранг листи, који су неочекивано испали у раној фази турнира. Марко Грбовић (3.место) у првом колу, изгубивши од Игора Стефановића ( 1:2), а Марко Стоилковић (1. место) у другом колу, у коме га је Стефан Ћалић надиграо истим резултатом. Заиста дуго није одигран турнир без ових играча у полуфиналу. Обојица важе за незгодне противнике због квалитета своје игре, о чему најбоље сведочи њихов висок пласман на ранг листи.
Даљи ток турнира је формирао следеће парове полуфинала: Саша Стојановић-Стефан Ћалић (3-0) и Душан Кнежевић – Јован Тодоровић (1-3).
Иначе, ово је друго финале у текућој сезони у коме се састају Стојановић и Тодоровић.
Са једне стране, Саша Стојановић, актуелни првак државе, који је на прошлом рангирном турниру направио први сенчури од када се игра снукер у Србији (106 поена). Са друге стране, млади Јован Тодоровић, са само 14 година, јуниорски првак државе, који може да се похвали највишим брејком од 92 поена ( на турниру) и који је направио 15 сенчурија на тренинг мечевима ( међу којима је највиши од 126 поена). Овај невероватно талентовани младић је имао прилику да тренира са једним од најтрофејнијих тренера данашњице,Роџером Лејтоном и гладан је прилика да демонстрира своје умеће за столом. Јасно је да када год се сретну ова два играча, квалитетан и узбудљиб меч је загарантован.
Финале је завршено резултатом 4:2 у корист Тодоровића, који је у првом фрејму направио брејк од 76 поена и тиме је обогатио сопствену колекцију за други пехар ове сезоне.
Стојановић, без којег није одиграно финале у овој сезони је направио највећи брејк на турниру, 83 поена и тиме поручио да сенчури са прошлог турнира није случајност и да он не намерава да стане. Поновио је висок резултат, што га легитимише као играча који, осим искуства, има континуитет у игри, а то је изазов за свакога ко се бави снукером.
Финале је судио Владан Ћирић, интернационани судија Снукер савеза Србије.