Пети коло и ново име на челу националне ранг листе

Пети коло и ново име на челу националне ранг листе

Након петог рангирног турнира, који је одигран протеклог викенда у Снукер савезу Србије, свако ко воли и прати снукер приметиће велику новину. Дошло је до промене на челу ранг листе. Марко Стоилковић, један од наших најпознатијих и најтрофејних играча, који је четири године успевао да сачува прву позицију, на новој ранг листи заузима друго место. Име које ћете угледати поред броја 1 је Јован Тодоровић, 15-огодишњи јуниор који важи за најперспективнијег играча у нашој земљи. Са 11 година је почео да тренира. Тодоровић је у текућој сезони освојио четири турнира, од 5 колико их је одиграно и тиме постао трећи играч икада који је заузео прво место на националној ранг листи.

Са друге стране, Марко Стоилковић и Саша Стојановић тешко ће се одрећи репутације и статуса који годинама негују у овом свету , што најављује најзанимљивије снукер пролеће од када се игра на нашим просторима.

Сам ток турнира није приредио нека велика изненађења, о чему најбоље сведоче парови који су се састали у полуфиналу, са једне стране Марко Стоилковић- Саша Стојановић ( 1- 3), са друге Марко Грбовић – Јован Тодоровић (1 – 3).

У финалном мечу, за два сата је одиграно 6 фрејмова, а Стојановић и Тодоровић су се утркивали ко ће направити већи брејк, те је у току меча забележено 4 брејка, од којих је највиши направио млади Тодоровић, 82 поена, што је уједно и највиши брејк на турниру.

Искористићу прилику да вас позовем да пратите нашу репрезентацију на предстојећем европском првенству у Израелу, на које шаљемо 4 најбоље пласирана играча, које се одржава од 18- 29.02.2019. године. Све информације, вести и занимљивости ћете пронаћи на сајту Савеза.

Снукер савез Србије честита свим играчима на оствареним резултатима.